Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da dahil olduğu 8 bakanlığın koordinesinde yürütülen uyuşturucuyla mücadelede vatandaşlar artık telefonla destek alabilecek. 62.Hükümet Programı'nda yer alan uyuşturucuyla mücadelede kapsamında vatandaşlara hizmet verecek destek hattının açılışı için tören düzenlendi. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ, Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İSLAM, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK, Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Başkanı Necdet ÜNÜVAR ve bazı milletvekilleri katıldı. 
Konuşmalar ve Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler çağrı merkezine geçerek inceleme yaptı.Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ ve Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU inceleme sırasında gelen çağrıları kabul ederek, vatandaşlara yol gösterdiler.
ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı 7 gün 24 saat vatandaşa hizmet verecek. Danışma hattında 30 çözümleyici ve 100 çağrı personeli bulunuyor. Görev yapacak personel sosyolog, psikolog, çocuk gelişim uzmanı, hemşire gibi sağlık profesyonelleri ile diğer fakülte mezunlarından oluşuyor.