19 Mayıs 2016 tarihinde ilimiz Karaçayır Spor Salonunda başlayan Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi Final Grubu müsabakaları sona erdi. Müsabakaların ardından Şampiyonluğa ulaşan Aydın Efe Aykim Alüminyum ile ikinci sırada yer alan Balıkesir Karesi Basketbol takımları önümüzdeki sezon Türkiye Basketbol Erkekler 2. Liginde mücadele etmeye hak kazandılar. 6 takımın katılımıyla gerçekleşen organizasyonun son gün müsabakalarının ardından sıralama şu şekilde oluştu.

  1. Aydın Efe Aykim Alüminyum
  2. Balıkesir Karesi Basketbol
  3. Turgut Özal Üniversitesi
  4. Kayseri Melikgazi Belediye
  5. Artvin Belediye
  6. Bornova Belediye

Organizasyonun son müsabakasının ardından düzenlenen ödül töreninde, final grubunu ilk 3 sırada tamamlayan takımlara ve başarılı sporculara ödülleri, Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Şahin Ertem ve Türkiye Basketbol Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Sayın Bülent Tanesen tarafından verildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile organizasyona katılan tüm takımların idareci ve diğer yetkilileri, Karaçayır Spor Salonuna tam not vererek, salon ve ev sahipliği konusunda memnuniyetlerini dile getirdi ve Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz ile Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Şahin Ertem’e teşekkür ettiler. Bununla ilgili olarak, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü Yetkilisi Sayın Gökhan Tokatlı tarafından, yapılan ev sahipliği ve organizasyona vermiş oldukları desteklerden dolayı Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Şahin Ertem ve Türkiye Basketbol Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Sayın Bülent Tanesen’e Teşekkür Plaketi takdim edildi.