Bugün Mustafa Kemal'in Samsun da meşalesini tutuşturduğu Kurtuluş savaşının ve başlangıcının 96'ıncı yıl dönümüdür.

  96 Yıl önce TÜRK devletinin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK'ün Anadolu topraklarına ayak bastığı gündür.

  Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 96'ıncı yıldönümüne ulaşmanın, Mutluluk, Coşku ve Heyecanı içerisindeyiz.

  19 Mayıs, Milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımıdır.

 19 Mayıs aynı zamanda millete olan inancın adıdır.

 19 Mayıs çarenin ancak millette bulunduğunu anlamanın ve çareyi millette aramanın anlamlı göstergesidir.

   Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.

   Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları, birlikte attıkları her adımda milletten güç ve destek almış. Milli mücadelenin her safhasında en temel ve vazgeçilmez unsur, "HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR" ilkesi olmuştur. 



   Atatürk zaferden sonra:

    "Gerçek ve zor savaş şimdi başlıyor. Silahıyla olduğu gibi kafasıyla da savaşmak zorunda olan ulusumuzun, Birincisinde gösterdiği gücü, ikincisinde de göstereceğine hiç şüphem yoktur. Bu yeni savaş, Aydınlığın Karanlığa savaşıdır. Bu yeni savaş Bilginin Cehalete karşı savaşıdır. İnsanlarımızın aydınlanmasına yönelik değişimlerin savaşıdır."

   Türk Milleti, 19 Mayıs'tan başlayarak onurlu mücadelesiyle haklılığını ispatlamış, Vatan ve Bayrak sevgisinin, savaşın kazanılmasında sayısal güçten daha üstün olduğunu göstermiştir.

   Milletimizin kararlılığı ve Atatürk'ün eşsiz dehasının birleşmesiyle zaferle sonuçlandırılan Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet'in ilanının, yeni Türk Devleti'nin tarih sahnesinde güçlü biçimde yerini almasının yolunu da açmıştır.

   Sevgili Gençler ;
  Eğer bugün bağımsız bir ülkede, onurlu bir hayat sürdürebiliyorsak, temel hak ve özgürlüklerimizi demokratik bir ortamda kullanabiliyor, yönetime katılabiliyorsak, Kadını-Erkeği, Genci-Yaşlısıyla aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla ilerleyebiliyorsak, bunu Atatürk'e ve kurduğu Cumhuriyet'e, Milletimizle bütünleşerek yürüttüğü savaşlara borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız.

  Yüce Atatürk, "EY YÜKSELEN YENİ NESİL,İSTİKBAL SİZİNDİR” Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz" diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet'i çok güvendiği “TÜRK GENÇLİĞİ” ne emanet etmiştir.

   Atatürk, Türk Gençliği'nin en güç şartlar altında da başarılı olacağına yürekten inanmış, gençlerin, yenilikleri yakalayan çağdaş kuşaklar olarak yetiştirilmesine büyük özen göstermiştir.

   Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi ve Cumhuriyet'i sizlere emanet etmesi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin bir göstergesidir.

   Büyük ATATÜRK Şu Sözleriyle..!

  "Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız" sözüyle gençliğe olan güvenini,

  "Bütün ümidim gençliktedir" sözüyle Gençlikten beklentilerini,

  “Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum”derken Türk gençliğine olan duygularını ifade etmiştir.

   Güçlü bir Türkiye hedeflenmiştir. Bu hedefe varacak süreci Atatürk başlatmış, bizler sürdürüyor, sizler de sürdüreceksiniz. Bunun için kararlı olmalı, mutsuzluğa, umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmamalısınız. Yeniliklere ve değişimlere açık, aklı ve bilimi rehber edinen kimliğinizle örnek ve öncü olmalısınız.     

    Bu Duygu ve Düşüncelerle

    Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıl dönümünde,


   
Türk Milletinin bağımsızlığının bir göstergesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor

  Bu günleri bize armağan eden başta Ulu önder ATATÜRK olmak üzere

   Kurtuluş mücadelesi veren tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar.

   Bayramınızı candan kutlar. Hepinize saygılar sunarım.

Yahya ŞAHAN

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü