Dünyadaki en onurlu mesleklerden olan öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli bir meslektir. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, teminatımız olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Milletimizin aydınlık geleceği, umut çiçekleri olan çocuklarımızı yetiştirenler öğretmenlerimizdir. Geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz yurdun en ücra köşelerinde fedakârca çalışmakta, zaman zaman güçlüklerle mücadele etmekte, bulunduğu yerdeki insanlara yeni ufuklar açmak için çaba harcamaktadırlar.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle ebediyete göç etmiş, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Emekliliğe ayrılmış öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.Halen görevlerinin başında olan başta sevgili eşim Seda Ertem ve diğer tüm öğretmenlerimize de başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri en kalbi duygularla selamlıyor ve saygılar sunuyorum.