Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl ortaklaşa planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına yönlendirilmesi, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması gibi etkinliklerle ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası 07-13 Ekim 2019 tarihleri arasında tüm Türkiye’de farklı etkinliklerle başladı.

Amatör Spor Haftası ilimizde 07.10.2019 Pazartesi (bugün) saat 11:00’de Belediye binası önünden – Anıtpark’a kadar yapılan bando eşliğinde ki yürüyüş ile başladı. İl Müdürümüz Şerafettin ÇİLKARA’nın çelenk sunması, saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve il Müdürümüzün günün anlam ve önemi hakkındaki konuşması ile devam eden program Halk oyunları ekibimiz ve cimnastik sporcularımızın gösterileri ile sona erdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak il protokolümüze, sporseverlere, sporcularımıza ve değerli basınımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Amatör Spor Haftası Boyunca devam edecek olan sportif faaliyetlerimize ve 14 Ekim Pazartesi günü saat 11:00’de yapılacak olan Yılın En’leri ödül töreni ve kapanış törenimize tüm halkımız davetlidir.