Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine” yarışmasına gençler yoğun ilgi gösteriyor. 15 Şubat’ta sona erecek yarışmada her bir şehit için en az 2 bin mektup yazılması bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 15 Temmuz hain darbe girişimini engelleyerek demokrasi zaferine imza atan şehitlerimizin ölümsüz destanını yazıya döktürerek gelecek nesillere aktarılabilmesine vesile olacak bir projeye imza atıyor.

Vatanı, bayrağı, milli birlik ve beraberliği için biran bile düşünmeden can veren şehitlerimize karşı gençlerimizin ahde vefa göstermesi amacıyla başlatılan projeye gençlerin ilgisi yoğun oldu. 13-17, 18-21 ve 22-29 yaş olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen ve 15 Şubat’ta sona erecek yarışmada, aralarında şehit yakını olan gençlerimizin de bulunduğu binlerce vefa dolu mektup yazıldı. Yarışmanın bitimine kadar her bir şehidimiz için en az 2 bin mektup yazılması öngörülüyor.

Yarışmaya başvuru koşulları

Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine adlı yarışmaya, 13-29 yaş arasındaki tüm gençler katılabilecek.

Gençler, yarışmaya "http://genclerdenecdadamektup.gsb.gov.tr" adresi üzerinden kimlik bilgileri ile 15 Şubat'a kadar mektup yazarak başvuru yapabilecek.

Yarışma, "14-17", "18-21", "22-29" yaş kategorilerinde düzenlenecek. Dereceye girenlerden birinciye, ultrabook, ikinciye dizüstü bilgisayar ve üçüncüye akıllı telefon verilecek. Dereceye giren gençler ayrıca Gençlik Haftası'nda Ankara'ya getirilerek temsilci gençlerin programına katılacak. Yazdıkları mektupları devlet büyüklerine verme fırsatı yakalayacak. Yarışmanın sonuçları 15 Nisan 2017 tarihinde "www.gsb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

Bolu'lu gençlerin de yoğun ilgi gösterdiği projeyi tüm okullarımızda ve Gençlik Merkezimizde tanıtmaya devam ediyoruz.