Brezilyanın Rio kentinde 07-18 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Rio Paralimpik Oyunlarında ülkemizi temsil edecek olan, ilimiz sporcuları Merve Nur Eroğlu ve Ömer Aşık, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem’i ziyaret etti. Ziyarette sporcular İl Müdürü Şahin Ertem’e Rio Paralimpik Oyunları hakkında bilgi verirken, Şahin Ertem de, Paralimpik Oyunlar gibi büyük bir organizasyonda ülkemizi ve Bolu’yu temsil edecek olan sporcularımızı kutlayarak, yarışmalarda Merve Nur Eroğlu ile  Ömer Aşık’ a başarılar diledi.

            Kısaca milli paralimpik sporcularımızı tanıyalım;

Bolu Emniyet Müdürlüğü’nün “spor engel tanımaz” projesi kapsamında okçuluk sporuyla tanışan sporcularımızdan Merve Nur EROĞLU ilk olarak 2013 yılında Aksaray’da yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında klasik yay arw2 açık sınıf bayan kategorisinde birinci oldu ve okçuluk milli takıma yükseldi. Sporcumuz 2014 yılında İsviçre’nin Notwill şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında ülkemizi ve şehrimizi temsil etti, bayan takımı olarak üçüncü olan sporcumuz başarılarını daha üst seviyeye çıkarabilmek için bir ameliyat geçirdi ve spora 1 yıl ara vermek zorunda kaldı. İyileşme sürecinden sonra Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde kadrolu olarak çalışmaya başlayan sporcumuz 2015 yılında tekrar milli takım kampına çağırıldı. 2016 yılında Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında ikinci olarak Rio Paralimpik Oyunlarına katılmaya hak kazanan sporcumuz “Bolu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Sayın Şahin ERTEM’in Avrupa Şampiyonası öncesi söz verdiği ve tarafıma hediye ettiği yay ile ülkemizi Rio Paralimpik Oyunlarında temsil edeceğim” dedi.

Yine Bolu Emniyet Müdürlüğü’nün projesi ile okçuluk sporuna başlayan Ömer AŞIK, 2015 Yılında Antalya’da yapılan Bedensel Engelliler Türkiye şampiyonasında ikinci oldu ve milli takıma seçildi. Sporcumuz 2015 yılı Temmuz ayında yapılan Çek Cumhuriyeti’ndeki World Ranking Tournaments bireysel W1 klasmanında ikinci oldu. 2016 yılında Fransa da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında ikinci oldu. 2016 yılında yine Çek Cumhuriyetinde kota yarışmasını üçündü bitirdi ve ülke sınır kotasından dolayı öncelikle olimpiyat kotası alamadı ancak sporcumuzun önceki başarılarından dolayı Wild Card sistemi ile Rio Paralimpik Oyunlarına gitmeye hak kazandı.

Sporcularımız ilimizin her yerinde asılı olan ve kendilerini motive eden afişler ve bu süreçte her şekilde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, spora ve sporcuya verdiği değerden dolayı Bolu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne ve Sayın il müdürü Şahin ERTEM’e teşekkürlerini dile getirdiler. Sporcularımıza, al bayrağımızı ve Bolumuzu temsil edeceği bu büyük organizasyonda başarılar dileriz.