Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun 2015 faaliyet programında yer alan ‘’HAVALI SİLAHLAR TÜRKİYE GAZİLER KUPASI’’ geçtiğimiz hafta Sakarya’da yapıldı. Müsabaka sonuçlarına göre, 2016 yılı uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil edecek Havalı Tabanca Milli Takım Aday Kadrosunun belirleneceği müsabakalarda, sporcularımız başarılı sonuçlar elde etti.

Yaklaşık 30 ilden 400 sporcu ile yoğun katılımın gerçekleştiği organizasyon büyük çekişmeye sahne olurken, havalı tabanca branşında tüm kategorilerde 200 sporcu mücadele etti.

Milli Takımlara sporcu veren başarılı illerden; İzmir, Erzurum, Samsun ve Kahramanmaraş gibi büyükşehir takımlarının mücadele ettiği, genç bayanlar kategorisinde ilimizi temsil eden; Aslı Över, Zeynep Çağlak ve Esra Yaman’ dan oluşan genç bayan takımımız 6 takım arasında İzmir’in ardından 2. liği elde ederek kürsüye çıktı. Ayrıca genel klasmanda yarışan 44 sporcu arasında, 2 sporcumuz ilk 8’e kaldı. Genç bayan takımımız sporculardan Aslı Över, 3. olarak bronz madalya kazandı. Katıldığı son 3 yarışmada 6 madalya alan Aslı Över, Milli Takım Antrenörlerinin de dikkatini çekti. Finalde mücadele eden diğer sporcumuz Esra Yaman ise 4. olarak büyük bir başarı elde etti.

 Yıldız bayanlar kategorinde ilimizi temsil eden sporcumuz Beste Akgün ise, ilk yarışması olmasına rağmen, müsabakadaki 43 rakibi arasında 13. oldu ve gelecek vaat eden sporcular arasına girmeyi başardı.

 Ekim ayında Mersin’de yapılacak Türkiye Şampiyonasında daha büyük başarılara imza atabilmek için antrenmanlarına ara vermeden devam eden Atıcılık Havalı Tabanca sporcularımızı ve antrenörlerini tebrik ediyoruz.