Her yıl 15 -19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası, bu yıl da Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçiyor. 1000 e yakın kişinin katılımıyla 15 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen Gençlik Yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, 19 Mayıs 2015 Salı günü Anıtparkta yapılacak Çelenk töreniyle sona erecek.
15 Mayıstaki Gençlik yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile resmen başlayan etkinlikler kapsamında, 16 Mayıs Cumartesi günü Karacasu-Gölcük arasında oluşturulan parkurda 450 gencin katılımıyla Doğa Yürüyüşü düzenlendi. Zorlu parkuru başarıyla bitiren gençler, doğa yürüyüşünün yorgunluğunu Gölcük Tabiat Parkında düzenlenen piknik ile eğlenerek üzerlerinden attılar.
17 Mayıs Pazar günü Karaçayır Parkı ile Atatürk Orman Parkı arasındaki yaklaşık 4 kilometrelik parkurda bisiklet turu düzenlendi. Atatürk Orman Parkında sona eren bisiklet turunda ter döken katılımcılara, varış noktasında kek ve meyve suyu ikramı yapıldı. Bisiklet turunun ardından, geçtiğimiz sezon içerisinde elde ettikleri başarılı sonuçlar ile Bolu’nun adını ulusal ve uluslararası alanda duyuran sporcu ve spor kulüplerinin ödüllendirildiği tören Atatürk Parkında kurulan organizasyon alanında gerçekleştirildi. Başarılı sporcu ve kulüpler ödüllerini; Bolu Valisi Sayın Aydın BARUŞ, Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin YILMAZ, Bolu Vali Yardımcısı Sayın Ömer ERU, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya ŞAHAN ile diğer kurum müdürleri ve yetkililerinin elinden aldılar. Ödül töreninin ardından, bisiklet turuna katılan gençler arasından kura ile belirlenen iki kişiye Bolu Valisi Sayın Aydın BARUŞ, Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin YILMAZ tarafından bisiklet hediye edildi. Amatör spor kulüplerine yapılan spor malzeme yardımı töreniyle devam eden organizasyon, tüm spor kulübü temsilcileriyle beraber çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Gençlik haftası etkinlikleri 18 Mayıs Pazartesi günü Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenen “Atatürk ve Spor” konulu konferans ile devam etti. Dr. Sabri Özçakır’ ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı; Bolu Vali Yardımcısı Sayın Ömer Eru, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa Gençer, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Emre Aydemir, Bolu Gençlik Merkezi Müdürü Muzaffer Akdoğan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi BESYO Müdürü Sayın Doç Dr. Ümid Karlı ve BESYO akademik personeli takip etti. Yaklaşık 150 gencin katılımlarıyla
gerçekleşen konferansın ardından, Bolu Vali Yardımcısı Sayın Ömer Eru tarafından konuşmacı Dr. Sabri Özçakır’a teşekkür plaketi takdim edildi. Gençlik Haftası etkinlikleri 18 Mayıs akşamı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenecek Bolu Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği Korosunun Konseriyle devam edecek.