Bakanlığımız tarafından Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı tüm bina, yurt, tesis ve gençlik merkezlerinde dezenfekte çalışmalarına başlandı.

İnsanların toplu halde bulunmalarının virüsün yayılma sürecinde riskler oluşturacağı ön görüldüğünden geçtiğimiz hafta itibariyle yapılması planlanan birçok etkinlik iptal edilmişti. Ardından Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan afiş ve broşürlerle bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.  İl Müdürlüğümüze bağlı merkez yurtlarda nöbetçi yurt uygulamasına geçilerek hijyen koşulları yeniden gözden geçirildi. Karaçayır Spor Kompleksi içerisinde bulunan yemekhane, havuz gibi ortak kullanım alanları ikinci bir talimata kadar kullanıma kapatıldı.

İdari binalar, yurtlar, tesisler, kamp eğitim ve sporcu merkezleri, gençlik merkezleri gibi sosyal ortamlarda gereken tüm önlemler alınarak dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar büyük bir hassasiyetle devam ediyor.