Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) işbirliği ile düzenlenen, İZEV’de eğitim gören farklı engel gruplarından gençlerin katılacağı ve bir bayrak yarışı şeklinde durmadan aralıksız olarak sürdürülen dünyaya örnek ülkemizde ilk olan “Engel Tanımayan Maraton” gerçekleştiriliyor.

İstanbul Beyoğlu’ndan başlayan Kocaeli, Sakarya, Düzce’den sonra ilimize misafir olan 29 Ekim Farkındalık Koşusu “Yaşam Bir Deniz Biz de Sizdeniz” sloganı ile coşkulu bir şekilde karşılandı. İl sınırında karşılanan sporcularımıza İl sınırından Kent Meydanına kadar İlimizden gönüllü olarak katılan sporcularımız eşlik etti. Kent Meydanı’na gelen Sporcularımız ilimiz sporcuları, öğrencileri ve engelli bireylerimiz konfetiler ile karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan İZEV Başkanı Hakan KURAL, Daire Başkanımız Cemal SOFUOĞLU ve Valimiz Ahmet ÜMİT’in programın anlam ve önemine uygun konuşmaları ile devam etti. Konuşmalar ardından 29 Ekim Farkındalık Koşusunun uğradığı her ilde olduğu gibi Valimiz Ahmet Ümit tarafından Daire Başkanımız Cemal SOFUOĞLU’na 29 Ekim Farkındalık Koşusu adına Anıt Kabir’de Cumhurbaşkanımıza teslim edilmek üzere ilimiz adına belirlenen sembol takdim edildi. Program Gençlik Merkezi Spor Kulübü Engelli Halk Oyunları Ekibimizin gösterisi ve çekilen hatıra fotoğrafları ile sone erdi. 29 Ekim Farkındalık Koşusu Sporcuları Ankara’ya doğru uğurlandı. Programa il protokolümüz,
Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Bolu Temsilcileri ve öğrencileri, sivil toplum kuruluşları, sporcularımız ve haklımız katılım sağladı.

 

Bolu Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ailesi olarak “Yaşam Bir Deniz Bizde Sizdeniz” diyor; projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.