İl Müdürümüz Şerafettin Çilkara, 12-20 Aralık tarihlerinde Sırbistan'da yapılması planlanan Dünya Güreş Şampiyonasına Bolu Aladağ'da hazırlanan Türkiye Kadın Güreş A Milli Takımına başarılar diledi.

Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı, Sırbistan'da 12-20 Aralık tarihleri arasında yapılması planlanan Dünya Güreş Şampiyonası'na Bolu Aladağ'da hazırlanıyor. 5 Ağustos'ta kampa giren milliler, 19 Ağustos tarihine kadar Bolu Aladağ'da hazırlıklarını sürdürecek. Milliler daha sonra 20-30 Ağustos tarihleri arasında Antalya'da kampa girecek. İl Müdürümüz Şerafettin Çilkara, sporcuları ziyaret edip şampiyonada kendilerine başarılar diledi.

TOHM'DA GÜREŞ İDMANLARI YENİDEN BAŞLADI

Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezlerinde (TOHM) pandemi nedeniyle durdurulan güreş idmanları yeniden başladı. Hazırlık kamplarında minder idmanları mart ayında durdurulmuş ve idmanlar online olarak devam etmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, TOHM faaliyetlerinin gerekli önlemler alınarak nasıl başlayacağını bir kitapçık haline getirerek bu merkezlere ulaştırdı. Aladağ'ı ziyaret eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, bakanlığın hazırladığı önemlerin sıkı sıkıya uygulanması gerektiğini vurgulayarak "Yaklaşık 5 ay sonra sporcularımız mindere döndüler. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmasa bu süreçte çok zorlanırdık. Onun gece gündüz çalışmaları sayesinde artık idmanlarımızı güven içinde yapıyoruz. Ama bizlere düşen, bu süreçte bakanlığımızın aldığı tüm tedbirlere uymak. Bu önlemler çerçevesinde hazırlıklarımızı sürdürürsek herhangi bir problem yaşamadan sıkıntılı süreci aşarız" şeklinde konuştu.