Türkiye Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Valilikler aracılığı ile yurt genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Avrupa Haraketlilik Haftası “Beraber Yürüyelim” etkinliği Bolu’da da gerçekleştirildi.

Avrupa Hareketlilik Haftası “Beraber Yürüyelim” Etkinliğine, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Bolu İl Müftüsü Orhan Genç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve her yaştan vatandaşlarımız katıldı.

Amacı ; “Ulaşımda şehirlerde motorize trafiğinin kısıtlanması, çevreci ve sürdürülebilir Çözümler geliştirilmesi için yerel yönetimlerin kalıcı tedbirler almasının teşvik edilmesi ve farkındalık oluşturulması” olan Avrupa Hareketlilik Haftası “Beraber Yürüyelim” etkinliği Uğur Mumcu Parkından Kent Meydanına yürüyüş ile başladı.

Bolu Belediyesi Bando Takımı eşliğinde öğrenciler tarafından taşınan büyük Şanlı Bayrağımızın da yer aldığı yürüyüşte, öğrenciler ellerinde “Hoş Geldin Hareket, Elveda Kanser Ve Diyabet”, “Harekette Sağlık Var”, Doğru Besin, Bol Hareketle Gülümse Geleceğe”, Her gün En Az 30 Dakika Yürümek Sağlığınızı Korur” pankartlarını taşırken vatandaşlar da alkışlarla yürüyüşümüze destek verdiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik Milli Sporcumuz Bora Tarhan tarafından Avrupa Hareketlilik bildirgesinin okunması ile devam etti.

Etkinlikte Milli Sporcularımızdan oluşan Cimnastikçilerimiz sportif gösteriler yaptılar. Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak katılımlarından ve desteklerinden dolayı başta Sayın Valimiz Ahmet Ümit olmak üzere tüm Bolu Halkına teşekkür ederiz.