Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası 08-15 Ekim 2018 tarihleri arasında tüm Türkiye’de farklı etkinliklerle kutlandı.

İlimizde bir hafta boyunca yaklaşık 10 branşta "Amatör Spor Haftası" ruhu ile yoğun katılımcı talebinin olduğu birçok müsabaka gerçekleştirildi.

Amatör Spor haftası Valimiz Sayın Aydın BARUŞ ve İl Müdürümüz Şahin ERTEM’in konuşmaları ile başlayıp ardından farklı branşların gösterileri ve “Yılın En’leri Ödül Töreni” ile sona erdi.

Programa Valimiz Sayın Aydın BARUŞ, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Emine DAVARCIOĞLU, İl Emniyet Müdür Vekilimiz Sayın İbrahim İZCİ, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf CENGİZ, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Muhammed Emin DEMİRKOL, KYK İl Müdürümüz Sayın Şerafettin ÇİLKARA, Tapu Sicil Müdürümüz Sayın Gökhan AKKAYA, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Sayın Uzm. Dr. Süleyman ÖZSARI, Bolu Halk Sağlığı Başkan Yardımcımız Sayın Büşra DELİGÖZ,  Kent Konseyi Başkanımız Sayın Refik ÖZÇELİK, Memur-Sen Bolu İl Başkanımız Sayın Ahmet KOÇAK, Bolu Halk Sağlığı Sosyal Projeler Sorumlusu Sayın Hemşire Emine ÖZDOĞAN, Bolu Spor Kulübü Eski Başkanımız Sayın Emin SEMERCİOĞLU, ASKF Başkanımız Sayın Zekeriya GÖKMEN, Futbol Federasyonu İl Temsilcimiz Sayın Cemalettin METİN,  Belediye Meclis Üyemiz Sayın Erhan BEYKOZ, Bolu Spor Lisesi Müdürümüz Sayın Çetin AKÇAY, Bolu Endüstri Meslek Lisesi Müdürümüz Sayın Hasan AKSAY, Bolu Atatürk İlkokulu Müdürümüz Sayın Fuat BAYRAMOĞLU katılmıştır.

Değerli protokol üyelerimize, sporcularımıza, sporseverlere ve basınımızın güzide temsilcilerine programımıza katılımlarından dolayı teşekkür eder; şükranlarımızı sunarız.

Her şey “Spor” için…
Her şey “Spor Kenti Bolu” için…

Kentimiz “Spor “ yönünde gelişmeye devam ediyor;
•             Lisanslı Sporcu sayımız (2015 yılında 19.132 iken 2018 yılında 26.730)
•             İl Spor Merkezleri sporcu sayımız (2015 yılında 2.831 iken 2018 yılında 10.496)
•             Okul Sporları sporcu sayımız (2015 yılında 4.032 iken 2018 yılında 6.750)
•             Gençlik Merkezi üye sayımız (2015 yılında 8.210 iken 2018 yılında 12.083)
•             Bununla birlikte Türkiye genelinde yapılan projelerde de “Koşabiliyorken Koş” projesinde açık ara Türkiye birinciliğimiz devam etmektedir.