Sarıkamış harekatının 103.yılında Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak etkinliklerimizi 6-7 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirdik. 

Başta Valimiz Sayın Aydın Baruş'un ve İl Protokolünün katılımıyla düzenlenen etkinlikler 6 Ocak Cumartesi günü başlamıştır. Cumartesi yapılan etkinliklere 90.000 askerimizi temsilen 90 öğrencimizle 5 km'lik alanda (Abant tabiat gölü çevresinde )50 askerimizin katılımıyla yürüyüş yapılmıştır. 

Yürüyüş esnasında 1km'lik mesafelerle gönüllü öğrencilerimiz tarafından Sarıkamış şehitlerimizi anlatan istasyonlar kurulmuştur. 5 km'lik yürüyüş sonunda gösteri alanına varılmış. Öğrencilerimizin Bolu Valimiz Sayın Aydın Baruş'a verdikleri bayrak neticesinde önceden kurduğumuz kıl çadırına geçilmiş. Sabaha kadar öğrencilerimizle çadır içinde etkinlikler devam etmiş ve sabah namazı öğrencilerimizle birlikte kılınmıştır. 

Sabaha kadar tugaydan gelen askerlerimiz temsili anıtımızda nöbet tutmuştur. 7 Ocak Pazar günü ise 1000 öğrencimiz ve başta Valimiz Sayın Aydın Baruş olmak üzere İl Protokolümüz'ünde katılımıyla aynı alana yürüyüş yapılmış gösteri alanında yapılan konuşmalar ve tiyatral gösteri ile programımız son bulmuştur. Katılım sağlayan tüm kamu kuruluşlarına, personelimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Tüm Şehitlerimizin ruhu şad olsun.