Bolu Aladağ’da 18 Haziran-12 Eylül tarihleri arasında 3564 gencimizin katılımları ile gerçekleştirdiğimiz Aladağ Yeşil (doğa) Gençlik Kampımız bugün itibari ile sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından gençlerin yoğun eğitim-öğretim yılı sonrası yorgunluklarını atmaları, farklı illerden bir araya gelerek “Bir Kardeşlik İklimi” oluşturmaları, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerle, gezilerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla 8 ilde ve ilimiz Bolu’da düzenlenen Aladağ Gençlik Kamplarımızı başarılı bir şekilde tamamladık. 81 ilden gelen 14- 22 yaş aralığındaki 3564 gencimizi ilimizde ağırladık. Gençler Bolu Merkez ile İlçelerimizin tarihi ve doğal yerlerini gezdiler.

Toplam 9 dönem süren kampta, El Sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Yapay Tırmanış, Oryantring, Paintball, Doğa Yürüyüşü, Satranç, Kano, Badminton, Voleybol, Futbol, Tenis, Okçuluk gibi etkinliklerin yanı sıra; Gölcük, Abant, Mudurnu, Yedigöller, Çevre Köy gezileri de yapıldı. 

Türkiye genelinde 8 ilde 19.272 gencimize hizmet verdiğimiz yeşil (doğa) kampları arasında ilimiz, kamplara katılan toplam öğrencilerin %18,5’ini ağırlamakta ve kamplar arasında dönemsel ve toplamda birinci sıradadır.

Yenilikçi, ilkeli, akılcı ve sorumlu yaklaşımımızla Gençlik Kamplarının gençlerimizin maddi ve manevi gelişiminde önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyoruz ve kamp yapmanın her gencin hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda sosyal, sportif, kültürel ve kişisel ihtiyaçlara cevap veren, genç odaklı, modern gençlik kampları oluşturmak; sayılarını ülke genelinde yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Başta Sayın Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Bakanlığımızın yöneticilerine, Bolu Valimiz Sayın Aydın Baruş’a, Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz’a, kıymetli Bolu halkına ve Kamp dönemlerimiz süresince, gecesini gündüzüne katan değerli mesai arkadaşlarımıza teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.