2018-2019 SEZONU ERKEKLER BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ KATILIM KOŞULLARI…

11.12.2018
Türkiye Basketbol Federasyonu faaliyet takviminde yer alan 2018 – 2019 Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi için Mart - Haziran 2019 aralığında takımların yer aldığı illerin Bölgesel konumları dikkate alınarak oluşturulacak statüye uygun şekilde organize edilecektir.

2018 – 2019 Sezonunda Türkiye Basketbol Ligi 2.Ligine yükselecek olan takımların belirleneceği bu faaliyete katılacak takımların;

1. En az dört takımın yer aldığı illerde düzenlenen Büyük Erkekler Yerel Lig Müsabakalarına katılmaları, tamamlamış olmaları ve illerine verilmiş olan dereceye girmeleri,
2. http://www.tbf.org.tr/ligler/dokuman internet adresinde yer alan taahhütname, kulüp bilgi formu ve salon bildirim formlarının eksiksiz olarak kulüp yetkili kişilerince imzalanarak tamamlanması,
3. Katılım bedeli 20.000 TL ‘nin yatırıldığına dair banka dekontunu ibraz etmeleri gerekmektedir.

2. ve 3. Maddedeki hükümler takımların illerindeki Büyük Erkekler Yerel Lig Müsabakalarını tamamladıktan sonra Büyük Erkekler Bölgesel Basketbol Ligine katılım sürecinde uygulanacaktır.

Her ilin birincisi olacak takım ile beraber İstanbul, Ankara illerinin lig birincileri, ikincileri ve üçüncüleri ile İzmir, Bursa ve Antalya illerinin lig birincileri ve ikincileri yukarıda belirtilen şartları yerine getirdiği takdirde Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi grup müsabakalarına katılmaya hak kazanır. Bir ilden davet edilen takımın katılmaması veya belirtilen şartları yerine getirememesi durumunda Federasyon herhangi bir ilden ve bir kritere bağlı olmaksızın takım davet edebilir.

Erkekler Basketbol Bölgesel Liginde takımların illeri dışında oynayacakları müsabakalar için kulüplere TBF Yönetim Kurulunun belirleyeceği miktarda yol ve harcırah ödemesi yapılacaktır.

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi faaliyetlerine katılmak isteyen kulüpleri bulunan illerin en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar Büyük Erkekler il sıralamalarını TBF Yurtiçi Faaliyetler Birimine bildirmesi gerekmektedir.